dinsdag 31 juli 2018

100 jaar worden?

In een stukje op de tv ging het over 100 jaar willen worden. Er zijn mensen, die dat graag zouden willen. Zelf weet ik het nog niet. Ik moet dan wel erg lang wachten, voordat ik herenigd word met mijn dierbaren en ik kan spoken bij anderen. Haha. Aan de andere kant ben ik wel nieuwsgierig hoe de wereld er over 30 jaar uit zal zien. Misschien hebben mensen dan, dankzij genetische manipulatie, geen oren maar smartphones aan hun hoofd. En worden kinderen elders, in een soort kas kunstmatig verwekt en verzorgd door robots. Louter bedoeld om het menselijk ras in stand te houden. Het afstandelijk gedrag van ouders ten opzichte van hun kinderen wordt immers alsmaar groter. De verantwoordelijkheid voor hun opvoeding en prestaties liggen volgens veel ouders steeds vaker bij anderen; de crèche, de school, de (sport)vereniging, oma's en opa's, strandwachten, toezichthouders en medeburgers. Ik hoef alleen maar het weglopen, in een afgesloten auto achterlaten en/of verdrinken van kleine kinderen te melden. Alleen het showen van een dikke buik (met hulpstukken) en de baby shower (een echte) zijn nog leuk. Wat er daarna komt is niet meer interessant, eerder lastig.
Misschien is Europa tegen die tijd dan zwart en Afrika wit na weer een volksverhuizing en is de opwarming van de aarde een gewenningsperiode voor ons. Een nadeel : wordt het Afrikaans continent omwille van geld vernietigd. Ik verwacht dat in de provincie Groningen een wereldwonder te bezichtigen zal zijn, in de vorm van een enorme krater.
Sommigen zeggen dat 100 jaar worden gepaard moet gaan met een goede gezondheid, geluk enz. Maar ja, nu al wordt een 40 jarige als 'oud' bestempeld. Dus dat wordt helemaal niets als ik 100 bent. Een levend fossiel misschien. Dan zit ik in een museum, waar enkel serieus geïnteresseerden een praatje met me komen maken. Als ze er de tijd voor hebben. Nee, laat mij maar gewoon oud worden.