vrijdag 27 juli 2018

Huisarrest

Moeder, wat is het heet! Ik was vanmorgen weer vroeg op en heb direct de deuren en dakramen wagenwijd opengezet. Er stond een koel windje. Ik ben extra vroeg met Fenna op pad gegaan. Aan de rand van het dorp gekomen, deed een behoorlijke koele wind, die over het vlakke polderlandschap op ons afkwam, ons goed. Een heel groot verschil met de situatie tussen de woningen. En dat op nog geen 300 meter afstand.
We zijn daar wat blijven hangen. Fenna had haar snuit net als ik naar de windrichting gestoken. Op de terugweg sloeg de situaties weer helemaal om. Als het even kan laat ik Fenna in de schaduw lopen. Hetzij van bomen, hetzij van hagen en/of muren. Het wandelmoment 's middags hebben we naar later verschoven vanwege de hitte. Gisteren maakten we gebruik van de opkomende bewolking. Er is hier slechts een paar druppels regen gevallen. Alsof er een incontinente kraai overvloog. Dat was het, helaas.
We zitten voornamelijk binnen. De ramen en deuren zijn tijdig gesloten en de ventilatoren draaien zachtjes. We hebben huisarrest en wachten op de regen.