donderdag 26 juli 2018

Een onzorgvuldige apotheek

Voor ons staat het vast : we hebben een onzorgvuldige apotheek. Raar, maar waar. De apotheek heeft heel lang medicijnen verstrekt, die alleen op advies van een specialist verstrekt mogen worden. De betreffende medicijnen zijn namelijk gekoppeld aan een periodiek bloedonderzoek. Maar die onderzoeken stonden al een aantal jaar stil. En toch verstrekte de apotheek het medicijn. Van de werkelijke procedure was de patiënt niet op de hoogte. Het programma dat ervoor zorgt dat herhaalrecepten via e-mail gemeld worden om afgehaald te kunnen worden, weigerde daarom dit medicijn te accepteren. Maar de apotheek had dat niet in de gaten en weet de weigering aan de software.....
Onlangs werden medicijnen verstrekt, waar vanwege het gebruik van injectienaalden een naaldencontainer vereist is. De medicijnen werden verstrekt, maar de container niet. Men zei dat daarvoor apart betaald moest worden. Vreemd, want bij veel apotheken en volgens de specialist zijn de containers gratis. Nog vreemder is, wanneer de apotheek adviseert de naalden in een leeg melkpak gewoon bij het overig afval te deponeren. Hallo, naalden met een medicijn dat als extern gevaarlijk getypeerd is? Niet leuk voor de mensen die het afval behandelen.
In de meeste gevallen wordt de naaldencontainer gratis verstrekt en volle gratis door de apotheek ingenomen. In een paar gevallen moet men een kleine bijdrage betalen voor de kosten van het afvoeren van de lege spuiten. Maar van dit alles wist de apotheek helemaal niets. Nogal onzorgvuldig dus. De manier waarop men dient om te gaan met zo'n container is o.a. hier beschreven.