dinsdag 17 juli 2018

Papieren zakdoekjes in de was

zat ook in een broekzak...
Meestal controleer ik of mijn broekzakken leeg zijn, voordat ik de broek in de wasmand kieper. Vaak vind ik een of meer papieren zakdoekjes, soms een kassabonnetje of een boutje of moer of iets, waarvan zelfs ik niet weet hoe dat in mijn broekzak terechtgekomen is. Haha!
Soms vergeet ik zo'n controle. Zoals afgelopen week. En dus zat het wasgoed en de trommel vol papieren sneeuw. Ik heb het wasgoed stuk voor stuk buiten staan uitkloppen. In een broekzak van mijn klusspijkerbroek, bevond zich nog een stukje van nog een zakdoek. Zo te zien zaten er nog drie zakdoekjes in toen ie in de wasmachine verdween. Dat wordt een filter reinigen.
Tijdens het klussen, zoals laatst met de bladveren, gutst het zweet me van de kop. Dat prikt soms in mij ogen. En dan zijn die zakdoekjes erg handig. Een hoofdband zoals sommige tennissers die dragen, vind ik minder handig. Zo'n ding is voor indiaantje spelen. En tennissen dus.
In de zakken van onze kinderen toen ze nog klein waren, werd ook van alles en nog wat aangetroffen. De oudste stak alles in zijn zakken wat ie op straat vond. Maar ook wurmen en maden werden in de broekzakken van het kleine loze vissertje aangetroffen. De ander was meer van de autootjes en ander speelgoed. Geen hele exemplaren, maar onderdeeltjes ervan, want meneer 'demonteerde' ze graag. "Dan weet ik hoe ie werkt", was zijn verklaring. Maar zelfs speelgoed met een doorzichtige behuizing moest eraan geloven.