zaterdag 14 juli 2018

Achterbaks en onhandig

Tegenwoordig doet men er van alles aan om geld binnen te slepen, om te scoren, om te voldoen aan vooraf vastgestelde en/of opgelegde financiële doelen. Zelfs met mijn blog. Ik heb de afgelopen periode gemerkt, dat met de statistische informatie van dit blog gemanipuleerd werd. Het aantal dagelijkse bezoekers schoot omhoog tot in het viervoudige. Helaas was dat aantal niet keurig verdeel over de diverse berichten. Het zeer hoge aantal getelde bezoekers betrof een beperkt aantal berichten. Berichten waarvan ik me niet kon voorstellen, dat zoveel mensen daarin geïnteresseerd zouden zijn. Ergo, argwaan van mijn kant. Het was al een tijdje zo aan de gang, toen ik 'opeens' berichten kreeg van commerciële aard. Op grond van het hoge aantal bezoekers kon ik geld verdienen met mijn blog. Ik moest daarvoor reclame toestaan op het blog! Wat een achterbaks gedoe.
Daar ben ik dus niet ingetrapt.
Iets anders wat ik vervelend vind wat reclame betreft, is de knullige manier waarop men (Google) dit doet. Recent heb ik luidsprekers gekocht voor in de camper. Sindsdien krijg ik dagelijks advertenties gepresenteerd, met afbeeldingen van exact dezelfde speakers van het zelfde bedrijf waar ik ze gekocht heb. Dus Google,  ik heb de speakers al!! Een zelflerend systeem zou ook handig zijn. Die ontwierpen we in de vorige eeuw al. Maar niet elke systeemontwerper heeft voldoende kennis. Zoals die van diverse websites voor auto-onderdelen.
Toen ik daar het kenteken van de camper intoetste, konden zij het niet vinden in hun eigen systeem. Dus ik moest uitgebreid het merk, model en motortype intypen. Oké, voor een keer geen probleem. Ik ging er toen vanuit, dat het eerder ingetoetste kenteken gekoppeld zou worden aan de door mij ingetoetste gedetailleerde info en het geheel opgeslagen zou worden in hun database. Op die manier zou het kenteken alsnog opgenomen kunnen worden in hun systeem. Desnoods met de vraag vooraf of ik dat zou willen.  Maar toen ik een maand later weer het kenteken ingaf, kwam ik op die sites in dezelfde situatie terecht : alles weer intypen. En dat anno 2018.