woensdag 25 juli 2018

Nicaragua en Suriname

In Nicaragua is het erg onrustig. De protesten tegen president Daniel Ortega hebben tot veel slachtoffers geleid. Voornamelijk door hard optreden van de overheid.
Ooit was Ortegan leider van de Sandinisten, die zich verzetten tegen het militaire bewind. Toen was met name links Nederland  een van de grote medestanders van Ortega in de strijd tegen de onderdrukking van het Nicaraguaanse volk.
Nu Ortega zelf aan de macht is en er een puinhoop van maakt (o.a. door het afbreken van de sociale voorzieningen en verhogen van belastingen) en de protesterende bevolking onderdrukt, is het hier in Nederland stil. Oké, de PvdA bestaat nauwelijks nog, maar toch. Er zijn meer dan 120 doden gevallen. Blijkbaar niet genoeg voor Asscher c.s.
Suriname eist dat meneer Blok aan iedere Surinamer zijn excuses aanbiedt vanwege zijn uitspraken over dat land. Blok heeft inmiddels getoond over geen ruggengraat te beschikken en is al een paar keer door het stof gegaan. Suriname is een failed state. Laten we wel zijn : een land met een moordenaar annex drugsbaas als president kan je toch niet als succesvol typeren?