zondag 1 november 2015

Een stamppottenbuffet

Gistermiddag was de maandelijkse bijeenkomst met de bewoners van het pleintje. Dit keer was een buffet geregeld met stamppotjes. Met een van de bewoners is woensdag al inkopen gedaan. Er zijn drie soorten klaargemaakt : boerenkool, 3-oktober-hutspot en zuurkool. Met, geheel tegen het advies van de WHO in, uiteraard worst. Sonja heeft de 3-oktober-hutspot gemaakt. Bewoonster Janke heeft de boerenkool en zuurkool voor haar rekening genomen.
Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn. Maar dat heeft de pret en gezelligheid zeker niet gedrukt. De tafel werd in herfstsfeer gedekt. Natuurlijk hebben we erg genoten van het buffet. Alle varianten vonden gretig aftrek. De dames hadden een goede inschatting gemaakt van de benodigde hoeveelheden en dus ging alles bijna op.
Daarna was er een heerlijk toetje van een chocolade mousse met slagroom en werd de avond afgesloten met een kaartspel en koffie.
De aanwezigen gaven te kennen dat ze graag in december weer een kerstboom op het pleintje zouden willen zien. De versierde boom had een gezellig indruk achtergelaten. We gaan weer ons best doen!