zondag 8 november 2015

De zondag

Vanuit mijn opvoeding weet ik niet beter dan dat de zondag een rustdag is. Daar heeft mijn eigen Hervormingsdag die ik rond mijn 20 ste levensjaar beleefde, geen verandering in aangebracht. Vanmorgen werd ik nogal vroeg wakker. Gemaakt. Er reed een auto met aanhanger met een flinke snelheid over de verkeersdrempels achter ons huisje. In de aanhangwagen lagen zo te horen metalen voorwerpen. Die maakten flinke klappen toen de wagen over de drempels reed.
Overal wonen mensen die geen rekening willen houden met anderen. Of wel : aso's. Zo hoor ik soms ook over mensen die doordeweeks heel vroeg (rond 5 uur) met hun kliko rondlopen. In de geest van : ik wakker, jullie ook wakker. Maar ik hoef gelukkig niet vroeg op.
Gisterochtend zag ik een vuilniszak in de border achter ons huisje liggen. Ik heb dat grijze geval eruit gevist en mee naar huis genomen. In de zak zaten lege bierflesjes en -blikjes en de verpakkingen ervan. Ook een reden waarom ik niet zo gecharmeerd ben van bierdrinkers. Met hun bedwelmde hoofd doen ze vaak nare dingen. Gelukkig valt het hier in Dronten allemaal erg mee, vergeleken met Lelystad. Maar ja, dit hier is nog een dorp. Gelukkig maar.