woensdag 11 november 2015

Oost-Indisch doof

Of moet het 'Manipulatief' zijn? Hoe dan ook, vaak willen mensen bepaalde dingen liever niet horen. Gisteren zag ik hoe in Steenbergen een wethouder voor de camera reageerde op een paar legitieme vragen van een blogger over de mogelijke komst van vluchtelingen. De man reageerde alsof ie door een cobra gebeten werd. Een wethouder onwaardig. Nu zijn reactie op de nationale tv zenders uitgezonden zijn, heeft ie een gesprekje aangevraagd met de blogger. Leve de camera!
Maar waarom zo heftig reageren op het woord of onderwerp Vluchteling? Of op Zwarte Piet? Of gewoon op 'zwart' of 'bruin'? Islam en PVV zijn ook woorden die tot die groep behoren. Vanwaar die overgevoeligheid? Berichten over wantoestanden door en rond vluchtelingen worden angstvallig geweerd. Die eerder genoemde woorden wekken stuk voor stuk woede aanvallen op bij volksvertegenwoordigers, die het volk niet vertegenwoordigen en bij mensen met een bekrompen angsthazen geest. Het is niet anders dan voors en tegens tegen elkaar afwegen. Maar men mag tegenwoordig niet meer kritisch, laat staan tegen zijn.
boze wethouder
Vanmorgen sprak iemand op de tv over de situatie van de EU. Steeds meer mensen en regeringen uiten kritiek op de EU. Verkiezingsuitslagen geven daar ook blijk van. En wat zegt deze pro-EU deskundige? "Het valt best wel mee wat het referendum (Oekraïne - EU) betreft. Het is maar een klein links groepje, dat tegen de EU is." Droom maar lekker verder, denk ik dan maar. Als een partij als de PVV zoveel stemmen krijgt als de peilingen nu doen geloven, dan is ook Nederland tegen de EU zoals die nu is en over ons regeert. Tenzij iedereen in Lelystad gaat stemmen. Daar probeert de gemeente de uitslag van het referendum te beïnvloeden door het aantal stemlocaties drastisch te beperken. Een zeer slechte zaak.
In Duitsland wordt de weerstand tegen Merkel alsmaar groter. Zelfs uit de EU.  Er gaan politieke stemmen op om haar af te zetten. Ze moet van haar eigen achterban nu snel actie ondernemen om migranten die geen oorlogsvluchteling zijn  zo snel mogelijk weg te sturen. Het lijkt wel zo'n feestje waar de gasten via de voordeur linea recta naar de achterdeur worden geleid. Een Duits doodseskader heeft aangekondigd 41 mensen te zullen ombrengen, voornamelijk medewerkers van de overheid. Dat gaat mij veel en veel te ver. Hopelijk komt het er niet van.
Helaas wordt er nog steeds te weinig geluisterd naar de inwoners. Wie via de PVV of uit andere rechtse bron iets laat horen, wordt niet gehoord. Wie wel positief is maar ook kritisch, wordt ook niet gehoord. Het schijnt dat we als makke schapen zonder nadenken achter onze herders aan moeten sukkelen, dan is alles oké. Bèh! Op naar de afgrond.