zaterdag 7 november 2015

Voor en tegen Koerden

Het is een wat rare situatie, maar aan de andere kant heb ik het wel over politiek. In de politiek kan alles. De partij van meneer Erdogan, de AK (Anti Koerden?)partij,  heeft de verkiezingen met een grote meerderheid gewonnen. Ik weet nu hoe het Turkse volk over zaken als democratie en veiligheid en de PKK/Koerden denkt. En met al die denkwijzes heb ik hoegenaamd niets.
Turkije is lid van de NAVO. Ik heb dat altijd al een opvallend iets gevonden. In negatieve zin, dan. Het land wil ook toetreden tot de EU. Helemaal opvallend. Net een vos die ook toegang wil krijgen tot een kippenhok.
Afgelopen week heeft mevrouw Merkel gezegd, dat ze de PKK steun gaat verlenen. Ik weet niet of ze dat tijdens haar bezoek aan Erdogan ook heeft verteld. Ik denk het niet, want ze is ongeschonden weer in die Heimat teruggekomen. Nee, ze heeft alleen over de stroom migranten en de toetreding van Turkije tot de EU gesproken. Niet alleen Duitsland, ook andere EU lidstaten, waaronder Nederland, steunen de PKK. Tot nu toe met humanitaire hulp. Dus Turkije schiet een Koerd neer en de EU grijpt dan naar de verbandtrommel en voorziet het slachtoffer van proviand en kleding.
Stel dat het conflict uit de hand loopt. Dan wordt het een oorlog tussen de Koerden gesteund door hun bevriende EU naties en Turkije. Maar ja, Turkije is ook lid van de Navo, net als veel van zijn vijanden in dat conflict. Dus hoe gaat men dat aanpakken? Turkije bombarderen? Ik denk het niet. Misschien gebeurt dat pas als Merkel roept : "Deutschland liebt Kebab!" Dan kunnen Turkse burgers, als de oorlog begint, met een gerust hart naar Duitsland vluchten.
Al heeft ons land geen cent over voor het leger, voor de Koerden is er gelukkig wel geld voor wapens.