dinsdag 24 november 2015

Oud of koud?

Of beide? Met dit weer zit ik liever goed ingepakt op de motor, dan dat ik in mijn jeans en winterjack buiten loop. Brrr! Ik vind het maar koud. Dat merkte ik vanmorgen toen ik Fenna (met bontjas, zij wel!) uitliet. Rond het middaguur ging ik Jill van school halen. Ik ben, zoals gebruikelijk, ruimschoots op tijd. Op het schoolplein was nergens een plekje te vinden, waar ik wat uit de wind kon staan. Onder een overkapping van de gymzaal stond een flinke rij moeders met fietsen te wachten. Maar ook daar kreeg je de volle laag van koude wind en striemende regen. Ik ben toch maar in de hal van het schoolgebouw gaan staan, recht tegenover de gymzaal. Dat stond wat raar : de vrouwen buiten in de kou en meneer opa binnen. Ik weet niet of het door mijn leeftijd komt of dat het echt zo koud was. Het was al weer erg lang geleden dat ik het buiten zo koud had.
Overigens heb ik het ook binnenshuis soms koud. Iets waar ik in onze vorige woning geen last van had. En als dat zo was, dan stak ik even de allesbrander aan. Tja, die kachel mis ik hier wel. Afgezien van de extra warmte gaf dat vuur ook een bepaalde ouderwetse gezelligheid. Kijken naar de vlammetjes, zoals vroeger toen de kolenkachel nog snorde.
Ik zit liever niet aan de thermostaat van de cv. Die heeft zo z'n vaste standen voor overdag en 's nachts. Als ik het koud krijg, trek ik toch maar even een trui of vest aan. Alleen in een t shirt is dan zelfs niet voor deze warmbloedige ouwe niet vol te houden.