vrijdag 20 november 2015

De wijkagent tegen terreur?

Ik zal niet zeggen dat ik in een deuk gelegen heb, toen ik dat nieuws uit Den Haag hoorde. Hahaha! Ik moest zo hartelijk lachen om die opmerking vanwege  onze 17 jaar ervaring met de wijkagent in Lelystad Haven. Aan die mannen ( er zijn verscheidene  geweest) hadden we helemaal niets. Ze hielden spreekuur op een dag in de week. Overdag. Als iedereen werkt. Buiten dat spreekuur en het wekelijks koffiepraatje op de maandagochtend in het buurthuis, zagen we die man nooit in de wijk. Daarnaast hoorden we nooit iets van onze ingediende klachten en/of vragen.
Als ik die mannen tegenover een terrorist plaats, dan weet ik op voorhand dat ik weer niets aan zo'n wijkagent zal hebben. Zelf geloof ik meer in een sociale oplettendheid van elke burger, En als er dan wat is, bel maar niet de wijkagent, maar gewoon 112.
Vergeleken met de ons omringende landen zijn wij erg goed in het opperen van maatregelen. Maar feitelijk iets doen, is een heel ander verhaal. Zo weet men niet hoe men moet omgaan met een terugkerende Jihadist. Dat is toch iemand van de vijand met bloed aan zijn handen? Opsluiten dus! Of terugsturen. Nee zegt een linkse partij, hij moet in behandeling worden genomen om te worden geherprogrammeerd. Met dat zielige gedoe is niemand geholpen.