zaterdag 7 november 2015

Naar de Hyundai dealer

Sinds we de Matrix rijden, gekocht in 2009, zijn we slechts een keer met de auto naar de officiële dealer geweest. Dat was vanwege een garantiegeval van de contactsleutel. Voor het overige onderhoud en de jaarlijkse APK is de auto naar andere garages geweest.
Nu, 6 jaar later, zijn we weer eens bij de Hyundai dealer geweest. De aanleiding was een gratis (hoe kan het ook anders) winterinspectiebeurt. Ik dacht er goed aan te doen, de Matrix na zoveel jaar weer eens door de dealer te laten controleren.
Dus reden Sonja en ik op een miezerige zaterdagochtend naar Lelystad. Bij de dealer werden we verwelkomd met koffie, thee en een beker erwtensoep (uit blik). Terwijl wij van de koffie en thee genoten, werd de Matrix de garage ingereden. Na een inspectie rond de auto en onder de motorkap, werd de auto op de brug gezet. Hoog en droog begon de inspectie onder de auto.
De controle duurde bijna een uur. Daarna werd de Matrix weer op de parkeerplaats gezet.
De bespreking van de inspectieresultaten was kort en krachtig : helemaal in orde! Zelfs geen opmerkingen over de v-snaren. Men had alleen een opmerking over de band rechtsachter. Die was, met een profieldiepte van 3 mm, wat meer versleten dan de andere. Het viel mij op dat de banden in het algemeen verschillende profielwaarden kennen. Toch vervang ik ze per set van twee, voor en achter. De rechter banden waren meer versleten dan de linker. Slimme Mike zei, dat het wellicht komt door de vele rotondes die ons land kent. Ik ga binnenkort de wielen van plaats omwisselen. Al met al ben ik zeer tevreden met de uitslag. De Matrix is tot op heden een betrouwbare en technisch goede auto gebleken.