dinsdag 3 november 2015

Een ambtenaar mishandeld

In Enschede is een ambtenaar mishandeld. De zaak komt subiet in Opsporing verzocht. Dat geldt alleen voor ambtenaren. In geval van burgers gaat er minstens een half jaar voorbij, zo niet langer. ('heeft u toevallig op de bewuste avond van 12 juli 1998 iets bijzonders gezien?'). Eerst begreep ik niet waarom de aanduiding 'ambtenaar' gebruikt werd en niet een 'man' of 'automobilist' of  'opzichter' enz. Ik bedoel misschien heeft ie zich op de weg misdragen of is ie betrapt met andermans vrouw of werd de man tot de orde geroepen. Ook dat is tegenwoordig een reden om iemand even te matten. In zo'n geval zal niet vooraf gevraagd worden wat z'n beroep is. Maar men maakte op voorhand een link naar het migrantenprobleem. In die kwestie is het de burgers tegen de overheid. Dus als een burger die tegen de opvang van migranten is mishandeld wordt zal het wel een ambtenaar geweest zijn?
In het algemeen is het wel zo dat ambtenaren liever niet hun naam genoemd zien, anders zouden er veel meer mishandeld worden. Want er zijn erbij.... je weet wel, de notoire pestkoppen. Helaas kent ons land veel burgers die gefrustreerd zijn en een kort lontje hebben. Vanuit die realiteit begrijp ik, dat mensen en dus ook ambtenaren soms mishandeld worden. Neem nou bepaalde medewerkers van De Belastingdienst, die fouten maken, je van het kastje naar de muur sturen of keer op keer niets van zich laten horen.
Of politieagenten die geen aangifte willen opnemen, omdat ze daar geen zin in hebben. Om maar te zwijgen over de werkwijze van medewerkers van het UWV. En dan zijn er ook veel ambtenaren, die met ons belastinggeld smijten en schijt hebben aan de burgers. Wie wind zaait, zal storm oogsten. Dus moest ik even glimlachen toen onze koning sprak over de heftige reacties rond het migrantenprobleem. Hij zei dat wij moeten communiceren. Haha! Hij bedoelde natuurlijk de regering en de ambtenaren. Wij, burgers, communiceren ons gek; zonder resultaat. Dus wordt het schreeuwen en gillen geblazen. En soms vallen er klappen.
Laat onverlet dat ik tegen fysiek en verbaal geweld ben. Ik geef toe dat ik ooit van plan was met een honkbalknuppel een directiekamer binnen te stappen. Maar van een bericht van Omroep Flevoland "Duitse bullebak door Indo afgeranseld" is het nooit gekomen. Met andere woorden, iedereen heeft zo zijn / haar zwakke momenten waarin onmacht de overhand krijgt. Maar ja, dan word je geacht tot 1500 te tellen. Dat lukt niet iedereen. O.a. vanwege het moderne onderwijs en de verslaving aan de Iphone.