maandag 30 november 2015

Warrige politiek

In de gezondheidszorg is flink bezuinigd. Veel ouderen zijn verzorgingstehuizen uitgejaagd. De zorg moest allemaal maar thuis gaan gebeuren. Alsof ze zich voor de gezelligheid daar hadden gemeld. Aan de andere kant werd ook de thuiszorg afgebroken. Daar zit je dan als hulpbehoevende oudere, waarvan de kinderen het ook vaak te druk hebben om voor hen te zorgen. Want die moeten van de overheid langer werken.
Men wil het aantal verkeersslachtoffers verder terugdringen. Daar tegenover staat, dat er eerst flink geklaagd moet worden en slachtoffers moeten vallen, voordat de wegbeheerder (vaak de overheid) maatregelen neemt. Veel wethouders met Verkeer in de portefeuille hebben daarom bloed aan de handen.
De overheid waarschuwt ons tegen gokverslaving. Maar ze maakt zelf ook reclame voor kansspelen.
Reclameborden langs de wegen leiden af. Dus dat mag niet. Alleen als ze door de overheid zelf geplaatst zijn.
Men wil dat de mens langer werkt, omdat banken en verzekeringsmaatschappijen nu eenmaal veel geld verspelen. Ouderen moeten daarom later met pensioen, vinden onze wijsneuzen in Den Haag. Aan de andere kant beklagen instanties zich, dat jongeren moeilijk aan een baan kunnen komen. Oké, ik zou ook niet snel iemand aannemen, die een getatoeëerd gezicht of hals of handen heeft. Ook niet als ie eruit ziet alsof ie plat op het gezicht gevallen is in een bak met spijkers. Dat slag versierde werkzoekenden is meer voor in coffee- en tattooshops. Maar ja, daar liggen vacatures ook niet bepaald voor het oprapen. Kortom, het is allemaal nogal warrig.