donderdag 19 november 2015

Andere boemboe Nasi Goreng

't is weer eens wat anders
Vandaag heb ik weer even achter het aanrecht gestaan. Dit keer heb ik een andere boemboe (kant en klare kruidenmix) gebruikt om nasi goreng te maken. Het spul zit in een andere verpakking. Eigenlijk twee, want de verpakking heeft als inhoud een zakje met de boemboe.
Meestal gebruiken we de boemboes van Toko Lien of Indonesia. Nu dus een boemboe uit de toko in Almere, Amazing Oriental.
Ik heb eerst de rijst opgezet in de elektrische rijstkoker. In de koelkast lag nog een stukje komkommer, wat prei en een restant hamblokjes. Ik heb eerst twee eieren in de wadjan gegooid, nadat ik er wat olie in had gegoten. De eieren heb ik tijdens het bakken in kleine stukjes geroerd. Daarna heb ik er een uitje bijgedaan en die gefruit. Toen de hamblokjes en de fijn gesneden prei toegevoegd. Tot slot heb ik het zakje boemboe erbij gedaan. Ik heb het geheel even met een hoog vuur goed opgebakken.
Toen de rijst gaar was, heb ik die schep voor schep door de nasi mix gemengd. Tjampoeren noemen we dat. Samen met een paar (gekochte) stokjes saté en wat zelf gemaakte komkommer in zuur hebben wij van de nasi goreng genoten. Hij smaakte uitstekend en was matig pikant.