zaterdag 7 november 2015

ASV Dronten - BCV 3-1

1-0

Vanmiddag zijn Mike en ik op de fiets gesprongen en naar het sportcomplex van ASV Dronten gereden. Daar begon om 15.00 uur de voetbalwedstrijd van de lokalen tegen BCV, de Burgumer Christelijke Voetbalvereniging. ASV Dronten staat op de eerste plaats, de Friezen (met 8 punten minder) op de achtste.
ASVD kwam erg goed uit de startblokken. Met als gevolg een 1-0 voorsprong op het scorebord na zo'n 7 minuten voetbal. Een voorzet op maat werd door De Boer ingekopt.
Het snelle doelpunt leidde niet tot een walk over van de thuisclub. Eigenlijk bleef het spelniveau wat hangen met veel balverlies over en weer.  Er deed zich nog wel een paar kansen voor, maar zonder resultaat. Toen het rustsignaal klonk was het nog steeds 1-0.
Na rust trokken de Drontenaren weer ten aanval, al zou het nog een halfuurtje duren voordat er weer gescoord werd : 2-0 door wederom De Boer. De feestvreugde van deze treffer was van zeer korte duur want nog geen twee minuten later scoorde BCV met een kopbal de 2-1. Het spel bleef matig met veel balverlies aan beide kanten. Het fotograferen werd ook minder. De lucht werd nogal donker en ik had toevallig geen aggregaat met een bouwlamp meegenomen. Dus van de 2e helft nauwelijks goede foto's.
De tegentreffer gaf de bezoekers moed, wat te zien was in hun aanvallender spel. Gevolg was wel dat achterin veel ruimte ontstond voor de Drontense aanval. Er deden zich diverse kansen voor maar met name De Boer wist ze niet te verzilveren. Dat lukte Van der Meer vlak voor het eindsignaal wel, toen hij rustig bleef en de keeper van BCV beheerst passeerde 3-1.