vrijdag 13 november 2015

Boze vluchtelingen

Op Omroep West zag ik boze migranten. Een vrouw zei verontwaardigd voor de camera : "Dit is geen leven las je een kamer binnenkomt waar geen tv is..." Een groep ging uit protest op straat slapen.
Hopelijk is deze veeleisende mevrouw uitgelegd, dat de tv's die her en der in ons land in huizen staan gekocht is van geld, dat verdiend is met werken. En aan dat buiten slapen komt vanzelf een eind. Als het kouder wordt. Veel migranten denken dat ze hier met luxe worden ontvangen. Zo had ik het een keer aan de stok met een asielzoeker, die boos was toen hij een lege woning bezichtigde. "Waar stoel, waar tafel?! Waar kleed?!" riep hij boos. Nee, hij had het nog net niet over een tv en ander interieur. Ik heb hem vriendelijk uitgelegd, dat iedereen in dit land daarvoor moet werken. Hij mocht al blij zijn met zijn gratis optrekje, waar anderen zo'n twee jaar of langer op moeten wachten. Maar meneer bleef boos en durfde zelfs het woord 'discriminatie'te gebruiken. Het liefst had ik die ondankbare, brutale man schop onder zijn kont gegeven. Richting zijn land van herkomst, Eritrea.
Bij Calais huizen ook veel boze migranten / illegalen. De EU is van mening dat Frankrijk fatsoenlijke tentenkampen voor hen bij Calais moet neerzetten. Men spreidt zodoende het bedje voor de migranten en leert hen dat ze nog meer rechten hebben, dan ze al wisten.
Wat mij betreft is mijn houding nog steeds hetzelfde. Als hier iemand ongevraagd naar binnenkomt, jaag ik hem weg. Desnoods met gepast geweld. Zijn ze nou helemaal?