woensdag 25 november 2015

Trigger happy USA

In Amerika is weer een zwarte doodgeschoten. Door een blanke politieman. Natuurlijk. De schutter, of beter moordenaar, voelde zich bedreigd door de jongeman. Volgens de moordenaar was de jongen gedrogeerd door alcohol of drugs.
Gelukkig zijn er video opnames gemaakt van het voorval. Wie goed kijkt, zal zien dat het ongewapende slachtoffer nota bene zich van de schutter verwijdert. Hij loopt weg, als hij neergeschoten wordt. Dus ook nog eens een laffe moord.
Het voorval doet mij denken aan de Amerikaanse buitenlandse politiek. Obama denkt dat er ergens op de wereld iets gevaarlijk is en trekt vervolgens een wapenarsenaal tevoorschijn. En zie er vallen doden. Veel doden. Veel onschuldige doden, omdat we met een Amerikaanse politieagent te maken hebben.
Er zijn gevallen bekend waarin Amerikaanse agenten de video opnames ( de politieauto's zijn standaard uitgerust met een dash cam) bewerken om hun gelijk te bewijzen. Dat soort manipulaties vindt ook erg vaak op politiek niveau plaats. Het gedrag van de Amerikaanse politie is helaas hetzelfde als dat van de Amerikaanse regering : liegen, bedriegen, uitlokken en trigger happy. Misschien is het een volksmentaliteit, lekker even op mensen schieten.