maandag 23 november 2015

Stelletje prutsers!

Vanmorgen stond een bewoner voor de deur. Er was een lekkage in de keuken. Of ik even wilde komen kijken. Het kastje onder de spoelbak was al leeggemaakt. Toen ik mijn hoofd in het kastje stak, zag ik een nat syphon. Toen ik nog beter keek, zag ik dat het in het algemeen nogal vochtig was in het kastje. De lekkage bleek al langere tijd te bestaan.
Een andere inspectie leerde dat de lekkage vrij hoog, ter hoogte van de koppeling met de afvoer vlak onder de spoelbak, al begon. Ik heb eerst de zwanenhals afgetapt door helemaal onderaan de dop te verwijderen. Er zat niet veel vuil in. Toen ik de ring waar de lekkage begon losgedraaid had, begreep ik waarom het daar lekte. De beide stukken kunststof buis kwamen niet mooi recht tegenover elkaar uit. Het verbinden van de twee stukken met de klemring kon alleen door er flink spanning op te zetten. Het syphon was aan de kant van het riool namelijk gelijmd en was zodoende niet te stellen. Men heeft een van de pijpjes net een centimeter tekort afgezaagd.
Na enige tekst en uitleg aan de bewoner, vertelde die mij dat het twee jongen gasten waren geweest die de keuken geplaatst hadden. Ze hadden de radio keihard aanstaan en hadden samen veel lol. Ik vond het resultaat nogal amateuristisch. Bijna alles was gelijmd. Met gevolg dat ik het syphon zelf niet kon demonteren. Tenzij ik een zaag zou gebruiken. De uitgang van het syphon liep nota bene omhoog naar de aansluiting op het riool. Kortom, deze ex kantoorprik had het beter gedaan. Maar dit keer mag de woningbouw het zelf weer oplossen. Hopelijk op een betere manier.