vrijdag 8 oktober 2021

Naar de winter toe

In het Zuidpoolgebied is deze week de laagste temperatuur gemeten sinds 1957. De gemiddelde temperatuur tussen April en September bedroeg -61 Celsius. Dat is zo'n 4,5 graden lager dan normaal. Gewoon voor de weet, vanwege de opwarming van ons aardbolletje.
Over koude gesproken : We gaan richting de winter. Daarom ben ik al begonnen de kampeerbus wat uit te dunnen en voor te bereiden op de koude.
Gisteren ben ik eerst het dak opgeklommen, om daar wat controles uit te voeren en... een lichtkoepel schoon te maken. Dat laatste had ik de buurvrouw beloofd en je weet : belofte maakt schuld. Ze was niet thuis, dus kon ik zonder enige discretie haar groen uitgeslagen dakbolletje weer transparant maken.

Daarna ben ik het bed in de kampeerbus gaan afhalen. Ik heb het beddengoed en de matrassen op zolder te drogen gelegd. Niet dat ze nat waren of klam aanvoelden, maar voor de zekerheid. Vandaag ruim ik ze definitief op. Dan leg ik het spul op de vliering. Ik heb dit keer alvast het Senseo apparaat eruit gehaald. Dankzij de les van de vorige winter, toen het boilertje kapot vroor. De gordijnen heb ik nog laten hangen. Maar die zal ik de komende periode gaan verwisselen voor de douche exemplaren. Ok de standaard bankkussens gaan er dan uit. Dat alles om te voorkomen dat vocht opgenomen wordt.
Vandaag heb ik een vochtvreter in het wasbakje geplaatst. In een plastic zak met onderop een oude doek. Mocht ik keihard moeten remmen of een scherpe bocht maken, dan blijft de nattigheid beperkt tot in de tas en op de doek. Ik moet ook overal aan denken. De (droog geblazen) dompelpomp heb ik er ook maar ingelegd. Als de zon schijnt, zoals gisteren en vandaag, dan zet ik de luiken open. Dan kan het interieur lekker luchten.