zaterdag 9 oktober 2021

Lik op stuk

Als ik de berichten afkomstig van situaties in AZC's lees, dan vraag ik me af, waarom men geen lik op stuk beleid voert ten aanzien van wangedrag. Ik schaal situaties op nationaal of lokaal niveau vaak terug naar ons eigen huishouden. Wat doen we met een bezoeker of zo je denkt 'vluchteling', die na ontvangst in de woning herrie gaat trappen? Juist! Die trap je er weer uit. Klaar. Maar helaas gaan politici dan moeilijk doen, want die richten zich enkel op het papier. Daar staat geschreven dat het niet mag.

Ik keek er van op, dat in Ter Apel veel bewijzering in het Engels was opgesteld. Weer zo'n slappe houding om tegemoet te komen aan buitenlanders. Ze moeten toch zeker onze taal leren? 
Getinte lastpakken apart vervoeren in een bus is ook zoiets. Een typisch Calvinistische oplossing; wegkijken en aaien. Daar past weg- / terugsturen beter op z'n plaats. Wat ik ook vreemd / inconsequent vind, is dat veel islamieten zich weliswaar verzetten tegen het christelijk geloof, maar wel naar dat soort landen vluchten. Net zoals dat mensen uit quasi socialistische landen graag naar kapitalistische landen gaan. Ook om eenmaal aangekomen te gaan klagen over het systeem.
Men weet niet hoeveel Afghanen naar hier komen. Raar want er zijn lijsten met namen van Afghanen die ons land (en andere landen!) van dienst zijn geweest. Het zal wel weer een opmerking zijn, om weer de deuren wagenwijd open te zetten. Met alle gevolgen van dien. Dit derderangs kabinet is al een tijd druk doende ons landje op allerlei gebied om zeep te helpen. Jammer dat hun onschendbaarheid sterker is dan die van de grondwet.