zondag 3 oktober 2021

In regenoutfit en een wolletje

Anders dan vanmorgen toen het ook regende, heb ik vanmiddag maar mijn complete regenoutfit aangetrokken. Jas, broek, zuidwester en laarzen. Fenna ging gewoon in haar wolletje. He tis al weer een tijdje geleden, dat ik die kleding heb aangeschaft. Dat was vanwege mijn werk in de boomgaard.
Ondanks de regen heeft Fenna geen haast. Ze was wel wat aan het tegensputteren toen ik haar had aangelijnd. Maar met wat motiverende woorden, kwam ze toch maar mee. Eenmaal buiten is het niet zo dat ze snel haar keutel trekt en een plas doet om dan weer rechtsomkeer te maken. Nee hoor, madame neemt alle tijd. En dus sukkel ik dan ook maar mee. Ik ben en blijf toch wel droog.
Als we weer thuis zijn en ik me uit de regenoutfit gepeld heb, droog ik Fenna's doorweekte wolletje met een handdoek af. Zowel bij de voor- als bij de achterdeur hangt speciaal een handdoek voor haar. In de huiskamer gebruik ik de föhn om haar vacht weer helemaal droog te krijgen. Zo blijven haar kussen in de mand en het vloerkleed in de huiskamer nattigheid bespaard. Zo'n föhnbehandeling is voor Fenna de ultieme afsluiting van een wandeling in de regen. He tis nu eenmaal een 'zij'. Ik neem genoegen met een kopje thee met wat honing en citroen.