vrijdag 1 oktober 2021

Een vrouw als minister president!

Ze is de eerste vrouw die MP is geworden in een  Arabisch land! Heel bijzonder  hoor! Najla Bouden Romdhane heet ze en het land Tunesië. Wat mij direct opviel was dat zij veel meer gestudeerd heeft dan het hele Rutte kabinet bij elkaar. Ze heeft ook veel meer gepresteerd. Al moet ik wel zeggen, dat haar benoeming wat controversieel is.
De VS is bang dat de Taliban grip zal krijgen op de nucleaire wapens van buurland en 'vriend' Pakistan. De terreurbeweging heeft al veel achtergelaten Amerikaans wapentuig verkocht aan gelieerde terreurgroepen. Met dank aan de regering Joe Biden.
Ank Bijleveld (Defensie) heeft in de Tweede Kamer met heel veel euh's geprobeerd antwoord te geven op wat eenvoudige vragen over de veiligheid van onze militairen en personeel tijdens missies. Over het screenen van ingehuurd personeel ter plaatste sprak ze over 'lichte controles' en dat oude screeningsinfo gebruikt werd. Nota bene in een omgeving waar lokale bewoners als een blad aan een boom van ideeën kunnen veranderen.
Minister van Defensie Ank Bijleveld stond af en toe ronduit te liegen. Een kwestie van lichaamstaal bestuderen.
Ik zeg het maar weer eens : vrouwen op cruciale functies in de politiek is een rampzalige keus. Ik moet er niet aan denken dat er uit het huidige vrouwenbestand een vrouw als mp benoemd gaat worden. Met één uitzondering, mevrouw Arib. De voormalige voorzitter van de Tweede Kamer. Die vrouw lijkt mij wel voldoende niveau hebben.
Men wil nu mannen dwingen minder en vrouwen meer te laten werken. Zodat beiden een gelijk pensioen krijgen. Weer zo'n voorbeeld van geforceerd ingrijpen om vrouwen gelijk te stellen aan mannen. Eerst van mannen vrouwen willen maken en meer vrouwen in ons leger proppen nu dit. Ik ga liever voor the right man /woman on the right place. Daar heeft iedereen baat bij. En laat vrouwen zelf kiezen of ze wel of niet willen werken. Eerdere onderzoeken wezen uit, dat de meeste vrouwen liever part time werken.