maandag 4 oktober 2021

Een Powerbank van Lidl

Van mijn vaste schrijver Fan-tilator ontving ik het volgende berichtje:

Bij deze enige informatie m.b.t. jouw stukjes “Kort ventieltje” en “City Bug accu en lader”. Zodra je een onderwerp, over mijn voormalig vakgebied, aansnijdt spits ik mijn oortjes en het toeval wil dat ik vandaag iets kocht waar jij mogelijk óók iets aan hebt. Het kastje op de foto hieronder is een ‘toverdoos’ met heel veel functies. Het is n.l. een 12 Volts powerbank met compressor; een soort hulpstartaccu voor een personenauto als die een lege eigen accu heeft, met daarin ook een mini-compressor waarmee autobanden, fietsbanden, voetballen, enz. kunnen worden opgepompt. En, … surprise!, een aansluitslangetje dat rechtstreeks!, zonder problemen, op jouw ‘moeilijke’ ventiel kan worden geschroefd. Deze powerbank kan thuis worden opgeladen met een 15 Volts adapter via een stopcontact en heeft 2 USB-uitgangen voor b.v. mobieltje, iPad, enz. Aan de zijkant zit een felle lamp die als pechlamp kan dienen, knipperen, en een S.O.S.-signaal kan afgeven. Op een display kan een
bandenspanning worden ingesteld en afgelezen, en mogelijk (nog uitproberen!) stopt de compressor zodra de ingestelde druk is bereikt. Deze compacte powerbank (19 x 13 x 5,5 cm), de Ultimate Speed UPK 10 D1, is vanaf vandaag bij Lidl in de aanbieding. Ik ben benieuwd naar jouw oordeel. Fijn weekeind; hartelijk groet!

Reactie.

Dank je Fan-tilator. Mooie powerbank met dito mogelijkheden. Het slangetje van de compressor is inderdaad veel handiger. Hij is ook lekker compact, vergeleken met onze grote starthulp. Volgens mij is ie te licht voor het 'aanslingeren' van onze 2.5 Diesel. Die heeft zo'n 90  tot 100 Ah nodig om te kunnen ronddraaien. Wij hebben zo'n standaard starthulp (foto's), die prima geschikt is voor de personenauto, maar niet voor de diesel bus. Voor een City Bug, e-buitenboordmotor, -scooter of -fiets is een tractie uitvoering van de batterij / accu nodig. Zo'n batterij kan gedurende langere tijd achtereen presteren. De eerder genoemde zijn start-accu's.