dinsdag 5 oktober 2021

Dinsdag

Ik begrijp niet dat sommigen zich onthand voelden toen Facebook, Insta en WhatsApp uit de lucht waren. Of zouden ze niet meer weten, dat je met zo'n smartphone ook gewoon kunt bellen? Of kan je niet bellen, omdat anderen zien / horen dat je met iets anders bezig bent dan je werk of je eigen relatie? Bij FB hebben ze even de tijd genomen om intern e.e.a. wat bij te kunnen stellen. Om 'bewijzen' te verdoezelen. Het grootste probleem van FB is ene Mark Zuckerberg.
Zoiets doen ambtenaren en politici ook. Kijk maar naar de Toeslagaffaire. Politici en ambtenaren zijn druk een rapport aan het bekokstoven. In het ergste geval komt er een rapport, waarin staat dat er niets onoorbaars is gebeurd. Naar de rechter gaan heeft ook geen zin, want die eet uit dezelfde belastingruif. Rechter kiezen voor de politiek en niet voor de grondwet. Het lijkt me beter om de slachtoffers zo'n rapport te laten opstellen. Die weten vaak ook wel namen en werkwijzen van de dienst te noemen.
George Floyd heeft postuum een schone lei gekregen. Zijn strafblad is weer blanco. Nu al die andere criminelen nog, die tijdens hun arrestatie of pogingen daartoe omgekomen zijn. Want discrimineren mag niet.
Als het aan D66 ligt komt er ook een QR voor donoren. Wie geen donor is wordt uitgesloten. Langzaam maar zeker is men op weg met het Chinese concept van Big Brother als voorbeeld. Ik zou graag nieuwe verkiezingen willen vanwege alles wat er afgelopen jaar naar boven is gekomen.