maandag 4 oktober 2021

Blauw tanken

Op deze blauwe maandag heeft deze Blauwe Ongevaccineerde Blogger blauwe diesel getankt. Ik stond daar volop in de wind te blauwbekken en betaalde me na afloop een beetje blauw. Tja, je moet wat voor ons milieu overhebben. Ook al is het een rib uit mijn (niet me) lijf. Zeker is dat mijn bankrekening er 'schoner' van wordt. Hopelijk ook ons milieu. Het blok vertoont geen sporen van eventuele gevolgen van de blauwe diesel.
Afgelopen weekend hoorde ik dat mijn weggegeven grijper nog volop in gebruik is. Mooi! Die van mij trouwens ook, want de kids gaan weer naar school.
Ik was even naar de Milieustraat gereden, om daar wat wit piepschuim en papier en karton af te voeren. Dat soort afval is allemaal gratis af te voeren. De gemeente is wel heel erg druk bezig om de kosten van het afnemen van afval te verhogen. Het ware leuker wanneer de dames en heren ambtenaren eens goed om zich heen zouden kijken. En hun oor te luisteren zouden
leggen bij slimme gemeenten. Daar wordt afvalscheiding juist alsmaar minder en goedkoper, omdat de afvalverwerker dat veel en veel beter kan. Of zouden deze leiden geen tv kijken? Het afval is de nieuwe melkkoe geworden. Nu is men met veel kosten aan het trekken aan een dood paard. Helaas is mijn grijper niet zo groot, dat ik er een dood paard mee kan opruimen.
China heeft besloten veel meer kolen te zullen gaan delven, om tegemoet te komen aan de vraag naar energie. Ik weet niet hoe dat te rijmen valt met de klimaatprogramma's.