maandag 14 september 2020

Zadelpijn

We hebben zo'n 30 km gefietst vandaag. Vanmorgen zijn we op onze dooie gemak vertrokken. Het was vanmorgen nog maar 13 Celsius buiten. In de bus hoger, maar ik heb vanmorgen vanuit ons bed toch maar even op de knop van de kachel gedrukt. Wat een luxe om niet te zeggen : wat gênant. Toen Fenna en ik naar buiten liepen, scheen de zon volop. Ik zag damp komen van zowel de tent als de hoes van de fietsen. Het gras was nog kletsnat. Ik had bijna laarzen willen aantrekken, maar die liggen gelukkig thuis.
Na het ontbijt en de wasbeurt zijn we op de fiets gestapt. Fenna natuurlijk in haar kar, de bofkont. We zijn naar Coevorden gefietst. Niet via de Landelijke Fietsroute, maar gewoon middels de bekende rood-witte fietsborden. Onderweg genoten we van de omgeving en het fraaie landschap met vee in groene weilanden in het bijzonder. We reden geregeld in de schaduw, die samen met de rijwind voor de nodige koelte zorgde. Dus veel fietsplezier. We passeerden ook een bord met de tekst Zachte berm. Ooit een zeer aanlokkelijke mededeling, nu een waarschuwing. Na een kleine 15 km kwamen we in Coevorden aan. Daar was een weekmarkt gaande, maar wij kozen voor een terrasje. We bestelden koffie met een saussijzenbroodje. Het was al bijna 12 uur en dat gratis koekje bij de koffie is niet bepaald een maagvuller. De saucijzen werden zo'n 10 minuten later gebracht, want tja die moesten eerst in de oven. Toen Sonja een stukje had afgesneden, bleek de vulling steenkoud te zijn. Een serveerster kwam erbij en vroeg of ze even aan de inhoud mocht voelen met haar vinger. Dat mocht. Ze bevestigde Sonja's opmerking : steenkoud. De beide saucijzen werden met excuses meegenomen en kwamen na een kwartier terug. Dit keer wel door en door heet, maar...... Sonja kreeg dezelfde terug! Met excuses, want een nieuwe saucijs mocht niet... Wel raar als je weet dat een serveerster er met haar vinger in heeft gevoeld. Ook raar vanwege de klacht en helemaal raar vanwege de corona : een nieuwe saucijs ware beter geweest. Maar ach, het is maandag en we wilden haar week en de onze niet gelijk bederven.
Omdat het alsmaar warmer werd besloten we rustig aan te doen. We zijn dus niet naar het oude centrum gewandeld. We hebben in de schaduw net buiten Coevorden aan het water wat gegeten en gedronken. Sonja heeft onderweg nog wat boodschappen gehaald toen we een supermarkt tegenkwamen. Inmiddels kreeg ik last van zadelpijn. Het is al zo lang geleden dat ik zo'n afstand gefietst heb. Daarna zijn we via dezelfde route weer naar de camping gefietst. Daar aangekomen lebberde Fenna eerst wat koud water uit haar bak en plofte vervolgens neer. Ook al lag ze de hele rit in een kar, fietsen is voor Fenna doodvermoeiend.