zaterdag 26 september 2020

Taakverdeling

De kleinkinderen (2) zijn er. Het is dus wat druk voor oma en opa. Terwijl oma vanmiddag de kids vermaakt in de speeltuin, is opa achter het aanrecht gekropen. Eerder heb ik wat inkopen gedaan in de supermarkt. Het was daar gelukkig rustig, want zo'n winkel is niets voor mij. Als het te druk is maak ik rechtsomkeer. Ik ga niet de ellende opzoeken.

Ik heb trouwens tijdens de vakantie mijn rug weer gepijnigd. Het betrof zo'n automatische handeling, die daags later funest bleek te zijn. Ik had de vaat gedaan en wat sop in de bak gelaten. Met dat sop en de (gedane) vaat erbij liep ik terug naar de kampeerbus. Daar wilde ik de vaat drogen. Het was geen gesjouw of zo. Ik hield de bak met twee handen voor me. Nou, de volgende dag merkte ik dat mijn rug dat helemaal niet goed vond. Ik heb met die houding blijkbaar de spieren in werking gezet, die ik eerder pijnigde toen ik de bumper van de bus aan het monteren was. Stom dat mijn rug mijn grijze massa niet tijdig waarschuwde. Of andersom. Nee, we wachten wel even een dag! Ze worden bedankt.
Maar goed, ik ben vanmiddag dus gaan koken. Het lijkt lang geleden dat ik weer eens zo bezig ben geweest. Ik maak tjap tjai (groente), rendang (vlees) en ajam pedis of wel hete kip. Ik bak ook nog wat tv kluifjes en plakjes tahoe (tofu) besprenkeld met ketjapsaus en taugé. De taugé wordt vooraf even gereinigd door hem eerst in een zeef te doen en er kokend water overheen te gieten. Dat alles verdwijnt straks met witte rijst en wat kroepoek in onze magen.
Als ik zo bezig ben in de keuken, hoop ik telkens weer dat Sonja het straks erg lekker zal vinden. Ik heb dan al een paar uur in de kookluchtjes gestaan en dan smaakt het eten mij vaak wat minder. Dat wordt beter wanneer Sonja morgen de boel nog een keer opwarmt en serveert. De Indische tafel smaakt altijd na een dag of wat beter.