donderdag 17 september 2020

Beestenboel

Vanmorgen, rond halfzeven, was het behoorlijk fris in de bus. Maar dankzij een handige schakelaar bij het bed, kon de kachel onder de bestuurdersstoel aangezet worden. Een halfuurtje later was het aangenaam warm in de bus. Dat verhinderde niet dat ik geheel tegen mijn gewoonte in nog een uurtje in bed bleef liggen.
Toen ik later de schuifdeur opende, was het in de tent al behoorlijk warm vanwege de zon. Oké, ik had ook om halfzeven mijn bed uit kunnen klimmen om die deur open te zetten. Dan had ik op geheel groene wijze de bus verwarmd. Dat doe ik meestal, maar vanmorgen dus niet. Geen zin in. Haha!
De drie katten hier zijn hondsbrutaal. Ze proberen telkens in de bus of bustent te komen. We hebben een plantenspuit, waarmee we ze wegjagen. Niet door ermee te gooien (al kreeg ik die nijging wel), maar door water te spuiten. Die katten gaan er dan als een haas vandoor, maar zitten dan een
paar meter verderop wat schaapachtig naar ons te kijken. Ze hebben blijkbaar honger als een paard. Fenna is er ook al een keer achteraan geweest, maar ook dat maakte weinig indruk. Ze gaan zelfs vlak bij de tent liggen slapen. Het lijken net opdringerige migranten, die proberen medelijden op te wekken. Ja, dag! Een paar bejaarde camper-apen hebben die dakhazen een tijdje gevoerd, met alle gevolgen van dien.
Als een van ons na het avondeten naar de wastafel gaat met serviesgoed, tijgeren ze door het gras achter je aan. Ik vraag het voor een vriend van ons, maar zijn wilde katten beschermd? Een andere vraag van hem : Mag een dode dakhaas in de gft bak? Nee hoor, geintjes. We houden het bij water en de hulp van Fenna. Ik denk dat ik een super soaker ga kopen, je weet wel, zo'n waterkanon.