zondag 27 september 2020

Digitenne tv

De ontvanger van de digitenneset heb ik inmiddels in de bus gemonteerd. Vooraf heb eerst in de bus naar een geschikte plek gezocht, waar ik de ontvanger zou kunnen installeren. Die plek was vlak bij de tv onder een van de bovenkastjes. Daarna heb ik dat zwarte doosje eens goed bekeken. Het moest hangend bevestigd worden. Ik heb gebruikgemaakt van bestaande schroefjes van de behuizing. Daarop heb ik twee hoekijzertjes gezet door de schroefjes te verwijderen en daarop de haakjes met dezelfde schroefjes (geel omcirkeld) te monteren. Zo voorkwam ik boren in de behuizing.
Daarna heb ik de hoekijzers op de bovenkast afgemeten. Vervolgens heb ik gaten geboord en de ijzers met ingekorte slotboutjes en moeren vastgezet. Als laatste heb ik de behuizing weer
tegen de hoekijzers geschroefd. Klaar.
Rest mij nog de plaatsing van de antenne. Het is een binnen antenne, maar ik wil hem buiten op het dak plaatsen als we tv gaan kijken. Ik kan via een dakluikje de antenne naar buiten brengen. De bedoeling is de voet van de antenne van een magneet te voorzien. Zo kan ik de antenne ook in alle richtingen draaien en eenvoudig plaatsen en weer verwijderen. De kabel laat ik gewoon via het dakluik naar binnen. Ik weet dat er speciale buiten antennes zijn, maar in dit geval trek ik er gewoon een plastic zak overheen. Zo'n zakje is veel goedkoper dan een nieuwe antenne.