vrijdag 11 september 2020

De kampeerbus vullen

Veel stelt het niet voor, de voorbereidingen voor een tripje. We maken ons bed op, plaatsen de bakken met bagage onder het bed en hevelen een deel van de inhoud van de koelkast en de kast met het broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag enz.) over.

We gebruiken drie opvouwbare bakken voor onze bagage. Sonja een bak, ik ook een bak en een bak voor de overige bagage waaronder het voer voor Fenna. In onze bakken ligt voornamelijk kleding. De drie bakken verdwijnen mooi passend onder het bed. Op het bed (achter het keukenschot) leg ik de opgevouwen hondenkar met de beide wielen. Al het overige bevindt zich al in de bus.
Natuurlijk controleer ik ook even de bus zelf. De bandenspanning en de verlichting en ik werp een blik onder de motorkap voor een controle van het peil van de carter- en remolie , de koelvloeistof en die in het reservoir van de ruitenwisser. Als we veel kilometers gaan maken gooi ik meestal een flacon met dieseladditief in de tank. Dan wordt onderweg de boel ook weer wat gereinigd.
Als laatste gaat de fietsendrager op de trekhaak en worden de beide fietsen erop geïnstalleerd. Dan volgt nog een laatste controle, die van de verlichting van de fietsendrager. Daarna is het wegwezen.