donderdag 10 september 2020

Grote avonturen

Mijn ervaringen met kamperen zijn van dien aard, dat ik rustig mag zeggen dat ik met minder uitrusting meer avontuur beleef. Lekker basic op pad. Oké, daarin past geen Senseo apparaat. Een lade met allerlei bestek ook niet. Ik noem het basic, omdat het comfort van de bus niet overeenkomt met met dat van thuis. Verre van dat, als ik het vergelijk met andere kampeeruitrustingen. Het meest ultieme kamperen was tijdens mijn militaire diensttijd. Samen in een tentje, poepen in het bos en je wassen als het uitkomt. We kregen wel te eten. Geen luchtbed, maar in de slaapzak op de grond. En de hele dag druk in de weer, in weer en wind.
Het mooie weer komt eraan, de vakanties zijn voorbij en dus gaan wij weer op pad. Genieten van onze vrije tijd. We blijven in de buurt, omdat het aantal besmettingen in Duitsland stijgt. We gaan onze eigen economie steunen. We hebben dit keer nadrukkelijk gezocht naar een leuke omgeving waar we kunnen fietsen. Onder leuk verstaan wij een afwisselend landschap met van tijd tot tijd een dorp of gehucht en/of met dorpen /  stadjes in de omgeving.
Voordat we vertrekken heb ik meestal even nagedacht over bepaalde klusjes die ik tijdens de vakantie zou kunnen doen. Aan de hand van het lijstje neem ik de benodigde spullen mee. Geen speciaal gereedschap, boormachines enz. hoor. Ik maak gebruik van wat er standaard aan gereedschap in de bus ligt. Het is niet de bedoeling een soort reparatiezaak op een camping te gaan drijven. De klusjes zijn meer bedoeld om eh..... verveling (ik kon niet direct op dat woord komen) te voorkomen en mijn geheugen wat te ondersteunen.