dinsdag 15 september 2020

Nachtelijk bezoek

Wat een rust hier zeg! We horen enkel de vogels. Er zijn hier veel langpootmuggen. Maar die steken niet. Sonja is wel een paar keer gestoken, met jeuk als gevolg. Er zijn ook wel muggen, maar heel weinig. Mij steken ze niet. Ik denk omdat jeuk mij geen bal interesseert. šŸ˜€Toen wij gisteravond gezellig in de bus naar een film zaten te kijken, hoorde Sonja buiten een vreemd geluid. Het kwam uit de bustent. Ik dook gelijk maar achter mijn stoel. Om iets te zoeken hoor. Ze pakte een zaklantaarn en scheen naar buiten. Ze zei, dat er een kat op de campingtafel zat. Toen ik achter mijn stoel vandaan kwam en naar buiten keek, zag ik in de lichtbundel een van die loslopende katten onze overgebleven peultjes opvreten! Sonja had voor twee dagen
gekookt, peultjes en worteltjes met gekookte aardappeltjes. Om het eten te laten afkoelen alvorens het in de koelkast te plaatsen, had ze het buiten neergezet op de tafel. De aardappels in een afgesloten bakje, de wortels en peultjes elk apart in een plastic zakje. Dat van de peultjes had de blijkbaar vega-dakhaas opengekrabd en was net aan de maaltijd begonnen. Toen ik de schuifdeur opende, vluchtte het beest onder het tentdoek door naar buiten. Dus dat wordt vanavond gebakken aardappeltjes met worteltjes.
Hoewel het vandaag nogal warm zal worden, genieten wij in de schaduw van de bomen van de dag. We zitten gezellig in een koel hoekje op ons veld.