donderdag 24 september 2020

Met vereende krachten

Weer thuis hebben we die dinsdagavond enkel het strikt noodzakelijke uit de kampeerbus gehaald. We wilden er zeker geen wedstrijd van maken. We houden het vakantiegevoel zo lang als mogelijk vast. Gisteren hebben we samen de bus leeg gemaakt. De wasmachine heeft 2x gedraaid en dankzij het zonnige weer was de was buiten snel droog. Het wasgoed ruikt dan veel lekkerder dan wanneer het binnen gehangen heeft.
Komende zaterdag ben ik in de loods. Dan loop ik de boel nog een keer na en ruim de bagagebakken wat op. Daar ga ik ook met de stofzuiger door de bus. Fenna laat nogal wat haren achter. Dit keer ga ik tape gebruiken om de matten van hondenharen te ontdoen. Veel sneller en handiger dan het stofzuigen en/of borstelen met een speciale borstel. Bij en in de loods kan ik in alle rust aan de slag. Daar zijn geen voorbijgangers, die om een praatje verlegen zitten.
Wat het samenwerken betreft zijn we goed op elkaar ingespeeld. Vandaar dat de boel zo opgeruimd is. Hetzelfde gaat zo snel als we de bus ergens opstellen met de tent eraan. Allemaal zo gepiept. Sonja is erg goed in het mooi strak zetten van de tent of de luifel. Ik ben dan met de elektriek bezig. We zijn meestal zo klaar. Soms krijgen we te horen dat we echte kampeerprofessionals zijn. Dan zitten wij al aan de koffie of het eten, terwijl de anderen nog druk bezig zijn met het installeren. Terwijl ze veel eerder gearriveerd zijn dan wij. Dan zitten wij toe te kijken hoe zij het doen.