maandag 14 september 2020

Katten en honden

 Er zwerven hier een stuk of drie katten over de camping. We zouden er geen last van hebben gehad, ware het niet dat er gasten zijn die de beesten gingen voeren. Die dakhazen zijn niet dom, dus kwamen ze ook bij onze bus bedelen. Maar ja, daar ligt Fenna dus. Gelukkig was de lijn sterk genoeg om haar af te stoppen. Neemt niet weg dat ze nog een paar keer teruggekomen zijn. We hebben een plantenspuit bij ons. Hij is bedoeld om Fenna te corrigeren als ze blaft. Maar dit keer waren de katten de sigaar.
's Middags kwam er opeens een hondje, zo'n mopsgeval, op onze bus afrennen. Fenna gelijk over de rooie. Sonja nam haar mee de bus in, achter het hekje. Zelf joeg ik de kleine opdringerige reu weg. Omdat het beest blijkbaar Fenna's geur had geroken, werd ie vervelend. Hij tilde overal zijn poot op. Dus heb ik de beheerder maar gebeld. Die kwam (zeer snel, moet ik zeggen) ving het beest en bracht hem naar een stacaravan. De bewoners waren niet thuis en de hond was ontsnapt. Shit happens. Later ontsnapte hij weer, toen de bewoners met drie andere honden gingen wandelen. Toen bleef ie gelukkig uit onze buurt.
Vanmorgen had een gaste vlak voor het vertrek wat kattenvoer klaargelegd op een picknicktafel. Vlak voor onze bus. Waar zit het verstand?