woensdag 30 september 2020

Najaarsschoonmaak

Vandaag heb ik tijd gevonden om de kampeerbus van de souvenirs van de laatste vakantie te ontdoen. Gewone mensen noemen het schoonmaken. Het lastigste was het verwijderen van de haren van Fenna in de cabine. Daar heeft ze gelegen. Weliswaar in haar bench, maar toch. Omdat het met de stofzuiger niet goed lukte, heb ik plakband gebruikt. Door een strook met de kleefzijde op de vloer te drukken en zo baan voor baan de hele vloer te doen. Uiteraard onder vervanging van de tape.
Ik heb ook het dashboard afgenomen en de bekleding van de portieren. Toen merkte ik dat een deel los was. Dus heb ik tussendoor het paneel weer vastgezet. Een aantal bevestigingspunten was uit de plaat geschoten. Ze zaten weliswaar in het portier, maar niet meer aan de deurplaat vast. Dat was een kwestie van de doppen eruit trekken, ze vervolgens met een kwartslag in de plaat vastdraaien en toen weer op z'n plaat drukken.
Tijdens de schoonmaak werd de autoaccu opgeladen. Die bleek zo goed als vol te zijn, want het groene lampje van de lader (normale laadstand) ging binnen 5 minuten branden. Ook aan de buitenkant heb ik met name het kunststof en de rubbers van de ramen en portieren schoongemaakt. Ik kon het verschil (foto) heel goed zien. Maar voor hoe lang?