vrijdag 18 september 2020

Boeren en boeren

Ja, ja, we bevinden ons in het boerenland voorzien van code groen. Erg leuk met veel nostalgie. We komen ook andere boeren tegen. Misschien zijn ze dezelfde, dat kan ook. Hoewel ik daar mijn twijfels over heb. Zoals vanmorgen. Toen werden we op een vrij smalle weg ingehaald door een man in een Audi. Hij passeerde ons met enorm hoge snelheid. Levensgevaarlijk, want er kan altijd iets onverwacht gebeuren. Er waren meer van die boeren. Zelfs een die in een onoverzichtelijke bocht op ons af kwam scheuren. Idioot!
Niet alleen op de weg, ook in de bebouwde kom komen we dat soort 'boeren' tegen. Wat dacht je van gewoon in- of uitparkeren zonder rekening te houden met het verkeer? Je moet gewoonweg stoppen, is blijkbaar hun credo. Sonja wilde een winkel verlaten en trok de deur open. Een 'boer' liep zonder pardon naar binnen. Sonja moest gewoon op hem wachten. Geen bedankje of groet, niets. Vreemd, want dames gaan toch voor en mensen eerst uit de winkel en dan pas erin?
Onderweg vroeg ik een bewoner naar het centrum van een dorp. Het was alsof ik hem had uitgescholden. Of zou ie net van zijn vrouw op z'n donder gekregen hebben? Hoe dan ook, veel boeren hier. De andere mensen zijn best wel vriendelijk, maar die boeren....