woensdag 23 september 2020

Politieke nitwits

 Als projectmanager was ik vrij goed op de hoogte van zo'n beetje alles wat zich binnen mijn project afspeelde. Zelden reageerde ik met het antwoord : "Daar kom ik later op terug". In slechts een paar gevallen nam ik een deskundige mee. Ik wilde nu eenmaal 'alles' weten.
Vanuit deze optiek valt mij op hoe jammerlijk ondeskundig de heren Rutte en De Jonge bezig zijn. Zij niet alleen, ook menige directie van verzorgingstehuizen of andere locaties waar men ouderen opvangt als ook horeca-ondernemers. Afgelopen week viel mij ook op, dat in bepaalde restaurants het personeel mondkapjes droeg. Ik hoop ook in de keuken, waar het eten bereid wordt. Het gaat er mij om, dat personeel zo'n bord met eten en/of drinken onder zijn of haar neus naar mij toebrengt. En toch zag ik ook personeel in andere eetgelegenheden zonder mondkapjes werken. Maar wel 1,5 meter afstand hielden. Zinloos?
De veiligheid in centra waar ouderen en zieken worden opgevangen is volgens mij aan de directie. En niet aan de regering. Dus verzorgers en bezoekers moeten een mondkapje dragen. Wat mij ook verbaast is het feit, dat zorgpersoneel geen voorrang krijgt bij het testen. Kortom, Rutte c.s. bakken er weinig van. Wat een prutsers! Mensen zijn onnodig gestorven, anderen hebben hun baan verloren, de economie is ineengestort, de schulden zijn fors opgelopen en we zijn onnodig op kosten gejaagd. Het kabinet heeft nog steeds niet de regie van de aanpak van de coronacrisis stevig in handen. Logisch dat de neuzen van de mensen niet meer dezelfde kant op staan. Het wordt tijd dat Rutte c.s. zelf hun bek eens houden.