zaterdag 12 september 2020

Op de knieën of

 blijven staan? Een bewoonster kwam mij vragen, of ik haar wilde helpen met het plaatsen van de deur van de meterkast. Ze was aan het schilderen geweest en had voor het gemak de deur eruit getild.
Natuurlijk schoot ik haar te hulp. Onderweg bedacht ik me welke rol ik zou nemen. Het is namelijk heel gemakkelijk zo'n deur met paumelles met z'n tweetjes op te hangen. Een persoon die de deur optilt en de bovenste scharnier manoeuvreert en een die de onderste scharnier stuurt.
Dus moet zij voor mij op de knieën of ik voor haar? Vanaf de straat kan men zo door het glas van de voordeur kijken en mensen krijgen al snel een verkeerd beeld van zo'n activiteit. De deur moest ook getild worden. Dus ik besloot maar te blijven staan. Dus zij moest maar door de knieën.
Aldus geschiedde en samen hingen we de deur weer terug. Er klonk wel wat dubbelzinnige taal, zoals : "Zit ie er bij jou al in?" Maar de voordeur was gelukkig dicht.
Helaas klemde de net opgehangen deur op de dorpel. Ik vroeg of ze soms nog ringetjes had gevonden. Wat bleek? Mevrouw had twee ringetjes apart gelegd. "Die lagen opeens op de grond", legde ze uit. Ik zei dat die ringetjes bedoeld waren om de deur wat hoger te hangen. Dus de deur er weer uit, ringetjes op de paumelles en toen weer de deur opgehangen. En ja hoor, de deur sloot weer gemakkelijk.