woensdag 23 september 2020

Nog een keer Hoogeveen

We zijn weer thuis. De dag verliep gisteren anders dan verwacht. 's Morgens, na het ontbijt, zijn we weer op de fiets gestapt. Dit keer wilden we via de knooppunten naar Hoogeveen rijden. De vorige keer hebben we dat deels op de terugweg gedaan. Dus nu ook op de heenweg. Uiteindelijk reden we via een voor ons totaal onbekende route naar Hoogeveen. Dus dat was dan weer erg prettig. Voor de terugweg hebben we ook een andere route genomen. Persoonlijk vind ik de fietsroutes leuker dan die we in de Achterhoek gereden hebben. Ze zijn nog gevarieerder en bijna alle routes waren geasfalteerd! Dat reed natuurlijke erg comfortabel. Een keer zijn we over
een schelpenpad gereden. Maar dat was nog geen kilometer en reed overigens ook niet verkeerd. Hoewel we eigenlijk een doorsteek wilden maken, reden we per abuis toch via een omweg terug naar de camping. Dit keer kwamen we uit op zo'n 34 kilometer.
Weer terug op de camping kregen we het idee toch maar die middag te vertrekken. De tent en het gras waren droog en anders zouden we tot vandaag rond het middaguur moeten wachten. Maar we waren niet zo zeker van het weer. Er was wat nattigheid voorspeld. Dus hebben we ons kamp opgebroken en reden we rond half zes van onze plek weg. Via de A37 naar de A28 en vervolgens via de N50 naar Dronten. Het was aan onze kant van de A28 aanzienlijk minder druk, dan in tegenovergestelde richting. Dus geen files, geen problemen enkel rustig rijden.