dinsdag 15 september 2020

Een wat afstandelijk reactie

Sonja besloot toch even een mail te sturen naar dat restaurant, vanwege de afhandeling van de steenkoude saucijzenbroodjes. Het ging erom, dat de serveerster er met haar vinger aan de vulling gevoeld had en zij toch weer die bevoelde saucijs opgewarmd terugkreeg. De bedrijfsleider reageerde nogal luchtig. Samengevat schreef ze dat wij het goed gevonden hebben en dat ze de kwestie intern met het personeel had besproken. Dus wat wilt u nog meer?
Ze liet blijken het accent op haar restaurant te leggen en niet op de klant. Er stonden ook geen excuses in. Zelf zou ik anders gereageerd hebben. Bijvoorbeeld als volgt :

"...Bij deze mijn excuses voor het gebeuren. Natuurlijk had de serveerster de saucijzen onder excuses direct mee moeten nemen naar de keuken en niet aan uw tafel uw bewering moeten controleren. U had weliswaar een stukje van de saucijs afgesneden en geproefd, maar u had vanwege uw terechte klacht een nieuwe moeten krijgen en niet dezelfde.
Ik heb de kwestie met het personeel besproken en hen nogmaals op de juiste procedures gewezen, om herhaling te voorkomen. Nogmaals mijn excuses en ik hoop dat wij u desondanks terug mogen zien in ons restaurant.

Met vriendelijke groet,
....."

Zoiets komt wat aardiger en klantgericht over. Nu lijkt het alsof Sonja een zeurpiet is. De serveerster werkte er nog niet zo lang en werd blijkbaar opgedragen dezelfde saucijs uit te serveren. Ze was het er zelf niet mee eens, zei ze nog. We wilden geen discussie starten op het terras en hadden begrip voor de situatie van de serveerster.