maandag 7 september 2020

Wat een hypocriet gedoe!

Als Poetin schuldig zou zijn aan de aanval op o.a. Navalny, hoe zit het dan met de koning van Marokko, de minister president van Polen, Roemenië en Albanië? Een veel groter aantal van hun onderdanen maken immers hier ook slachtoffers met hun criminele praktijken? Dat Poetin gedoe is voor mij louter politiek gezwets.
Duitsland heeft Rusland onder druk gezet vanwege de kwestie rond een zieke Russische oppositieleider, die naar zeggen vergiftigd zou zijn. Merkel zinspeelt erop de Nord Stream 2 gasleiding van Rusland naar Duitsland als inzet te gebruiken. Of wel de Duitse economie desnoods te verstoren.
Het is voor mij een vreemde gewaarwording dat rond één persoon zo'n politieke ophef gemaakt wordt door met name Merkel c.s.. Duitsland heeft veel meer doden / slachtoffers op zijn geweten vanwege de inzet voor de NAVO. Daarnaast verkocht het wapentuig aan Arabieren om elkaar en Israël te lijf te gaan. Met gevolg heel veel onschuldige slachtoffers, waar verder niemand naar taant. Wat een hypocriet gedoe!
De EU maak zich druk over Wit Rusland. Ook in die kwestie wordt Rusland erbij gehaald. Brussel (via de NAVO) is bang dat Rusland Wit Rusland zal binnenvallen en inlijven. Men vergeet dat de bevolking van WR een westerse koers wil varen. Dat is in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld op de Krim gebeurde, waar inwoners een pro Russiche koers wilden. Dat (militair strategisch) schiereiland is trouwens zonder slag of stoot bij Rusland gevoegd, omdat de inwoners dat wilden. Ergo, ik verwacht geen Russische troepen in WR. Al weet ik niet hoe groot het strategisch belang van Rusland is.
De Hongaren hebben hun grenzen gesloten vanwege het Coronavirus. De EU vindt dat een slechte zaak. Hoopt de EU soms dat heel Hongarije besmet zal worden, om heb zodoende alsnog te straffen voor het eigenzinnig optreden van Orban? Tot op heden hebben de maatregelen uit Brussel geen resultaat. De houding van de EU geeft wel aan op hoeveel macht Brussel uit is.