woensdag 2 september 2020

Blijven opletten

Het komt voor dat we iets voor anderen kopen. We hebben de regel nooit een bankpas van anderen aan te nemen en helemaal geen pincode. Wat dat laatste betreft kwam het eergisteren mooi uit, want tijdens het snoeien kon ik een bewoonster adviseren nooit haar bankpas en helemaal nooit de pincode aan iemand af te geven. Ze liet blijken haar actie niet alleen erg onverstandig te vinden, maar dat ook nooit meer te zullen doen.
Als mensen problemen hebben met het geheugen, zorgen wij ervoor dat de kassabon pas afgegeven wordt bij betaling. Dus 1 : 1. We proberen te voorkomen dat zo'n actie pas dagen later, afgerond wordt. Want dan is men wellicht het hele gebeuren al weer vergeten.
Hoewel het allemaal vrijwilligerswerk is, valt ons wel iets op. Als de kosten bijvoorbeeld € 9,50 bedragen en men geeft een biljet van € 10,=, dan verwacht met toch wel die € 0,50 terug. Dat komt nogal vaak voor bij mensen die er warmpjes bijzitten. 😕Zelf zou ik zeggen "laat maar zitten", al was het maar omdat de hulp toch speciaal op zijn fietsie gesprongen is om het spul te kopen. Nogmaals, we liggen er niet van wakker, maar het komt wel vreemd over. Of ben ik nu een zeurpiet? Hoe dan ook ik weet nu wel waarom die mensen er warmpjes bijzitten. 😃