zaterdag 28 december 2019

Vuurwerk

Vanaf vandaag mag men vuurwerk verkopen. Jammer. Jammer dat men de start van de verkoop niet over het weekend getild heeft. Dat zou twee dagen vervroegde herrie voorkomen kunnen hebben. Onze huisdieren kunnen zoals zoveel andere slecht tegen het geknal en de geur / vervuiling. Om maar te zwijgen over de hulphonden. Eigenlijk is dat vuurwerk afsteken een asociaal gebeuren. Slecht voor mens en dier en het milieu.
Er klinkt al eerder geknal en er zijn ook al diverse slachtoffers gevallen. Helaas voor hen heb ik geen medelijden met de slachtoffers. Er wordt al jarenlang gewaarschuwd tegen gevaarlijk vuurwerk en het zelf fabriceren ervan en toch zijn er mensen, vooral jongelui, die er geen oren naar hebben. Eigen schuld! Niet leuk voor hun omgeving, maar ook dat is iets waar zij niet bij stilgestaan hebben. Aan de andere kant zeg ik (nogal hard) weer een paar lastpakken minder. Er zijn nu eenmaal mensen die enkel leren door met de kop tegen de muur te lopen. Het zij zo.
We zijn afgelopen jaar nogal erg druk bezig geweest over het milieu en het klimaat. De behaalde resultaten worden komende dagen weggeknald. Gekke wereld.