dinsdag 17 december 2019

Ouderdom

Opeens dacht ik : "Hé, ik heb al een tijdje niet gefietst!" Ja, ik vind lichaamsbeweging belangrijk. Steeds vaker merk ik wanneer ik een tijdje iets op het gebied van beweging niet gedaan heb. Dan lijk ik wel een ouwe vent. Haha! Dus ben ik weer op de fiets gestapt. Ik geef toe, op Sonja's e-bike. Ik wilde naar de loods en het centrum en had een steekwagen als bagage. Maar goed, ik heb weer eens lekker gefietst. Heerlijk in de buitenlucht met een wat schuw zonnetje.
Over ouderdom gesproken, gisteren keek ik even met Sonja mee naar een aflevering van de serie Hendrik Groen. Afgaande op de aflevering een leuke, realistische serie. Zit ik daar te kijken naar die oude mensen, word ik opeens teruggezet naar het jaar 2001. Een van de oudjes was terminaal en heeft aan Hendrik gevraagd een drankje voor hem klaar te maken. Daarna namen ze afscheid van elkaar. Nou, dat was voor mij ook even slikken. Ik zag opeens allerlei déjà vu's voorbijkomen. De serie bevestigt, dat ik maar zo lang als mogelijk op mezelf moet blijven wonen en gezond moet blijven. Nog vaker fietsen dus.
Ik hoorde trouwens dat het woord boomer het woord van 2019 is geworden. Mooi, ik ben er trots op zo genoemd te worden. De omschrijving van dat woord is duidelijk door een jaloerse yup of Millie (Millennial) opgesteld : Een 'boomer' is een (meestal ouder) persoon met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen. Het woord wordt veel door jongeren gebruikt om ouderen de mond te snoeren. Hoe dan ook, deze boomer is er trots op. Hij heeft tenminste de jaren 60 en 70 bewust meegemaakt. Dat waren DE jaren van de afgelopen eeuw. Dat kunnen die jaloerse yuppen en Millies niet zeggen. Die hebben weinig tot niets om met plezier en trots op terug te kijken. Zij leven in een digitale wereld. Voor wie het nog niet wist : die wereld bestaat uit nullen en enen. Tja, dan rest er niets dan afgunst.