woensdag 11 december 2019

Een kerstboom optuigen

Vanmorgen werd de beloofde kerstboom van de gemeente gebracht door een kerstman en een paar helpers. Altijd weer een vrolijke bedoening hier. Ik was net boven, maar had de camera bij me, dusss.... Na de koffie zijn we van start gegaan met het overeind zetten van de boom op het pleintje en het aanleggen van de elektriciteitskabel voor de verlichting. Voor die kabel moest ik even het dak op. Dat blijf ik doen tot ik er vanaf/ of bij neer val. Haha. Nee hoor, ik haal geen gevaarlijke toeren uit. Het dak is in feite iets hoger dan het plafond van de huiskamer en vallen is ook het enige risico.
Om de boom stevig neer en stormbestendig te zetten, heb ik een pijp in de grond geplaatst. Het gat heb ik met een grondboor gemaakt.
Vervolgens hebben we de boom zo recht als mogelijk tegen die pijp gebonden. Als extra heb ik twee draadbouten door de pijp in de stam van de kerstboom gedraaid. De boom staat nu als een huis.
Opeens werden onze werkzaamheden onderbroken. Sonja zag iemand van een zorginstelling met een van de bewoners praten. Ze kreeg een unheimisch gevoel en ging er op af. Dat was maar goed ook. De zorgverlener wilde dat de oude bewoner op eigen gelegenheid naar een bijeenkomst in het centrum zou gaan. Sonja weet dat die bewoner daartoe niet in staat is, ondanks dat ie een scootmobiel heeft. Hij is al een paar keer de weg kwijtgeraakt en vergeet steeds meer. Sonja besloot hem op de fiets te begeleiden naar de locatie. Wat bleek? Daar aangekomen stond de zorgverlener hem op te wachten. Die was nota bene eerst met de auto naar de bewoner gereden om hem uit te nodigen en daarna naar de locatie! Ze had de bewoner ook een lift kunnen geven. Oetepetoet! Maar goed, Sonja heeft hem na de bijeenkomst weer naar huis begeleid.
In de tussentijd ben ik verdergegaan met de werkzaamheden. De boom staat, de verlichting en de versiering zitten er voor een klein deel in en de verlengkabel is ook gelegd. Nu de rest nog.