maandag 30 december 2019

Terugblik 2019

Het afgelopen jaar stond bijna volledig in het teken van hulp aan anderen. We hebben zodoende weinig trips met de kampeerbus gemaakt. Achteraf gezien jammer, want niet alle hulp was naar mijn mening echt nodig. Soms maken mensen keuzes, waar ik liever geen last van wil hebben.
Ik zal proberen het op een plastische manier te omschrijven. Ik zie het niet zitten iemand te helpen omdat ie per se met een schroevendraaier zijn gazon wil maaien. Hij wil de aangeboden grasmaaimachine niet gebruiken. Kijk, in dat soort situaties hulp bieden heb ik totaal geen zin. Zonde van mijn tijd. En ik heb al zo weinig tijd (zeggen ze). Ik had veel liever afgelopen jaar meer leuke dingen gedaan. Al heb ik ook wel vaak op een leuke manier hulp mogen verstrekken.
Ik ben niet bepaald iemand van goede voornemens voor een nieuw jaar. Die voornemens heb ik bijna dagelijks. Maar dit keer heb ik wel een goed voornemen. In 2020 ga ik eens lekker aan mezelf denken en veel plezier hebben. De tijd dringt. Ik heb nog maar 19 jaar te gaan. Hoop ik. Eerst maar 12-12-2020 zien te halen. Wees voorzichtig!