zaterdag 21 december 2019

Dr. Phil

Vandaag ging de aflevering van Dr Phil over een getrouwd stel. Niet zomaar een stel, maar een volle neef en nicht. Ik zag niet alleen Dr Phil, maar ook een volle zaal vol afschuw nota nemen van het stel. Men vond het gewoonweg smerig, dat die twee met elkaar getrouwd waren en elkaar kusten. Het ging zelfs zover, dat meneer Sophy (een of andere psycholoog) beweerde dat het huwelijk een begin van kindermisbruik is. Waarom? Omdat het een slecht voorbeeld is. Ja, ja, daar gaan we weer.
Ik had graag aanwezig willen zijn gedurende die uitzending. Dan had ik dr. Phil en diens maatje Sophy wat vragen kunnen stellen. Amerika staat bekend vanwege de immigratie. Worden stellen die elders in de wereld met elkaar getrouwd zijn gecontroleerd op hun verwantschap? Dan zouden er nauwelijks Arabieren, Afrikanen, Aziaten enz. tot Amerika toegelaten mogen worden. In die landen is het huwen binnen de familie heel gewoon. En hoe zit het dan met homo-en lesbische stellen? En meneer Sophy, waar is het negeren van een rood licht, gebruik van drugs, alcohol, roken in de auto met kinderen enz. geen begin van kindermisbruik? Daar heeft u in al die eerdere uitzendingen nooit iets van gezegd. De Bijbel bleef dit keer buiten beeld, want dat zou de mening van de beide heren en dames en heren tegenstanders ernstig ondermijnd hebben. Daarin gaat het niet alleen over liefde, maar ook over huwelijken tussen familieleden.
Men maakte er in die show zo'n ophef over alsof het stel een halsmisdaad had begaan. Beste mensen, het gaat om liefde tussen twee volwassen personen. Eventuele kinderen zien die liefde ook. De opmerking van dr. Sophy sloeg nergens op en toonde aan hoe onmachtig en inconsequent hij was. Van compassie en/of empathie waarover dr Phil het zo vaak heeft, was dit keer helemaal niets te merken. Erger, de sfeer was duidelijk tegen het stel. Het werd figuurlijk gestenigd. Beide heren zouden zich zo druk moeten maken over het wapengeweld, drugsgebruik en de agressie binnen gezinnen. Dat lijkt mij zinvoller dan dit bekrompen gezeur over en tegen een paar mensen die zichtbaar van elkaar houden. Elvis zong er al over. Dat mocht toen al. Dus voor het stel Elvis' Kissin' Cousins'.