donderdag 19 december 2019

Onderzeedienst

Na diverse verzoeken te hebben ontvangen van niet-familieleden, heb ik besloten het boekwerk over de loopbaan van mijn vader toch aan derden beschikbaar te stellen. Uiteraard met de restrictie, dat de inhoud op generlei wijze gepubliceerd en/of gekopieerd mag worden. Het is en blijft een privé product. Het boekwerkje is nog steeds te bestellen. Voor familie is het budgetneutraal beschikbaar. Of wel : zelf de kosten betalen. En soms gratis, dan krijg je het van mij cadeau.
Ik zit blijkbaar zo in de Onderzeedienst-wereld ingebakken, dat ik deze week zelfs een enquête toegestuurd kreeg, omdat men mij als oud-opvarende beschouwt. Haha! Oké, wel een beetje slordig. Maar ja, het is en blijft Defensie. Die weet niet wat voor vlees men in de kuip heeft. Het onderzoek betreft vragen omtrent de gezondheid. Het is anoniem, dus mochten mensen klachten hebben, dan is dit onderzoek daarvoor niet bestemd. Het is meer voor een algemene indruk, denk ik.
Bij een van mijn werkgevers, een semi overheidsinstelling, deed men ook zo'n onderzoek, maar dan naar de werksfeer en -druk. Dat onderzoek resulteerde ook niet in maatregelen. In tegendeel, de werkdruk werd enkel weer verhoogd, want iedereen moest de vragenformulieren invullen. Dat dus wel. Het hoofd Personeelszaken liet in de week na het onderzoek haar allesbrander gratis branden.